Дома  I    Мапа  I    Контакт  I    Огласна Табла    


   
 
 
 
 
Погледнете ја статистиката за работењето на судот за актуелната година ...
 
 
 
 
 
 
КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ
 
Местоположба
Основниот суд Скопје I Скопје се наоѓа во центарот на градот Скопје на булевар “Гоце Делчев” б.б. Судот е сместен во зграда со приземје и три спрата и истиот се наоѓа во комплексот наречен Судска палата, заедно со Основниот суд Скопје II Скопје, Апелациониот суд во Скопје и Врховниот суд на Република Македонија.

Одделот за прекршоци како и одделот за извршување на санкции на Основниот суд Скопје I Скопје е сместен во бараките на улица “Јордан Хаџи Константинов Џинот” б.б во градскиот парк додека пак одделот за малолетници и дел од истражниот оддел кој постапува по определени истражни предмети се сместени во зградата на Апелациониот суд Скопје.

КОНТАКТ ТЕЛЕФОН И ФАКС НА СУДОТ

Телефонска централа:
тел: 02 3292611

Технички секретар на Претседателот на судот
тел: 02 3292633       факс: 02 3292633

Администратор на судот (секретар на судот)
тел: 02 3292647

Мапа со локација на судот: ТУКА
 
Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (Сл.весник на РМ бр.13/06 и чл.3 од Упатството за начинот и постапката за спроведување на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер Основниот суд Скопје 1 Скопје ја изготвни следната.
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Листата на информации од јавен карактер на Основниот суд Скопје 1 Скопје ја сочинуваат следните групи на информации:

1

Општи информации за судот

6

Информативни билтени

2

Судска Власт

7

Трошоци за посредување на информации

3

Судска пракса

8

Организација на судот

4

Контакт информации

9

Правни акти на судот

5

Повици за постапка за јавни набавки

10

Други информации

Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информации од јавен карактер што ја изготвило или со која располага Основниот суд Скопје 1 Скопје со пополнување на – Барање за пристап до информации од јавен карактер, кое може да го добијат во приемното одделение на Основниот суд Скопје 1 Скопје или да го симнат тука.

Барање за пристап до информации од јавен карактер

Барањето за инфомрации може да се достави во писмена форма на адресата на Основниот суд Скопје 1 Скопје Бул.“Гоце Делчев“ ББ или на е-mail: osnoven1s@yahoo.com, contact@osskopje1.mk како и факс бр.02/3292-631.


Граѓаните може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и на телефон:02/3292-612.

-Основниот суд Скопје 1 Скопје согласно Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службени лица за посредување со информации ги определи Роза Кавазова - судски соработник и Дејан Нешовски - судски соработник,

Медиумите и новинарите може да се информираат за сите прашања од нивен интерес што се поврзани со правото на медиумско информирање на телефон:02/3292-645..
-Основниот суд Скопје 1 Скопје за контакт со медиумите и новинарите ги постави службените лица Паула Костадиноска тел.076/484-370 e-mail: paula.kostadinoska@osskopje1.mk и Дејан Ристовски тел.075/311-914 e-mail: dejan.ristovski@osskopje1.mk,

-Основниот суд Скопје 1 Скопје за контакт со граѓаните кои имаат некаков вид и степен на попреченост го определи лицето Јасмина Величкова - судски соработник тел:076/313-437 и e-mail: jasmina.velickova@osskopje1.mk.
 
Доколку имате некое прашање или ви е потребна соодветна информација, можете да ја искористите контакт формата прикажана подолу.
На Вашето прашање ќе одговориме во најкус можен рок. Ви благодариме.
 
Име и презиме:
Адреса:
Телефон:
Емаил Адреса:
 *    
Тема на Пораката:
 *  
 
Содржина на Пораката:
 *  
 
 
Полињата означени со * се задолжителни.